Visa

Bezoekers uit bijna alle landen ter wereld hebben een visum nodig om het GOS te bezoeken. Bij een georganiseerde reis zal in de meeste gevallen de touroperator het visum verzorgen.

Voor het aanvragen van een visum moet je over een paspoort beschikken dat na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij de aanvraag moet je twee identieke pasfoto's en een bewijs dat je een accommodatie hebt geboekt bijvoegen. Ook heb je een zakelijke- of persoonlijke uitnodiging nodig. Hiervoor kan je een brief gebruiken van de reisorganisatie. Vraag het visum op zijn vroegst 3 maanden voor vertrek aan. Het duurt in de regel 10 dagen voordat het visum wordt afgegeven.

Het visum bestaat uit een in het paspoort geplakte sticker en een los inlegvel met een in- en uitreisvisum. Het inlegvel moet je bij de uitreis aan de douane overhandigen. Verlies dit inlegvel niet! Het is een belangrijk document dat bij verlies behoorlijk wat problemen kan veroorzaken en je zeer duur zal komen te staan. Buitenlanders zijn verplicht om het paspoort en het visum altijd bij zich te dragen.

Bij het binnenkomen van het GOS moet je een Customs declaration invullen waarop je exact moet aangeven welke goederen en contanten je bij je hebt. Bij het verlaten van het GOS kan gecontroleerd worden of je de goederen nog in bezit hebt.


Author: plankie

Just another HTMLy user.